Societat
Salt, Gironès
Foto: Salt, Gironès | Idealista
Violència masclista

Un home intenta matar la seva parella tallant-li el coll a Salt i s'entrega als Mossos

Temps de lectura: 2 minuts
Salt, Gironès
Foto: Salt, Gironès | Idealista

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Salt, al Gironès, un home de 38 anys de nacionalitat espanyola que el dijous al matí va intentar matar, a casa seva, la seva parella.

Què en sabem? El detingut tenia imposada una ordre d'allunyament de 500 metres de la víctima. No obstant això, els dos vivien junts en un pis del carrer Llarg de Salt.

  • El dijous al matí la víctima va fer una videotrucada a la seva germana per demanar auxili i ella va veure per la pantalla que la dona tenia un ganivet al coll i la cara plena de cops.
  • Els pares, seguidament, van trucar al 112 que van explicar que hi havia una dona ferida greu a casa, semi-inconscient, i en poder-se tractar d'un cas de violència masclista, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra es van dirigir fins al pis.
  • Un cop allà, l'home va obrir la porta als agents i va confessar que l'havia agredit assegurant que "havia matat la dona". Ella, tot i que en estat greu, continuava viva.

Situació actual: El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la van trobar mig inconscient, amb un tall profund al coll i cops a la cara i als  braços. La víctima continua ingressada a l'hospital Trueta de Girona en estat greu. 

  • La policia ha detingut el presumpte agressor per un intent d'homicidi, de maltractament en l'àmbit de la llar i per incomplir l'ordre d'allunyament.

D'on venim? A Catalunya s'està experimentant un repunt de feminicidis. Des de l'inici d'aquest any 2024, i segons les dades de la conselleria dels Feminismes, ja s'han produït deu feminicidis a Catalunya: cinc dones i cinc nens.